به مشاوره نیاز دارید؟ با ما تماس بگیرید

ارتباط از طریق واتساپ و دایرکت (0912) 9562639

ساعات کاری همه روزه 10:00 الی 18:00 (تعیین نوبت با هماهنگی قبلی)

گروه پزشکی الماس
مرکز پزشکی الماس » مشکلات پوستی » انواع خال و روش های از بین بردن آن ها
مدت زمان مطالعه۸ دقیقه

انواع خال و روش های از بین بردن آن ها

خال ها را می توان رنگدانه های پوستی دانست که انواع مختلفی دارند و در نواحی متفاوتی از بدن مشاهده می شوند. گاهی اوقات افرادی که دارای خال در پوست خود هستند در صدد از بین بردن آن ها بر می آیند. برای این کار روش های مختلفی وجود دارد که بسته به نوع خال و شرایط پوستی هر فرد، بهترین آن انتخاب می شود. زیرا ممکن است نوع خال، به گونه ای باشد که برداشتن آن نه تنها ممنوع است، بلکه می تواند خطرات جدی در پی داشته باشد.

انواع خال پوستی

انواع خال

خال ها می توانند به رنگ مشکی، قهوه ای و حتی در موارد نادر به رنگ قرمز باشند که اکثریت آن ها ریشه ژنتیکی دارند. معمولا با ورود به سن بلوغ رشد خال ها آغاز می شود اما به این معنا نیست که در همین زمان، ایجاد می شوند. در حقیقت خال هایی که در اثر ژنتیک ظاهر می شوند، در هنگام تولد سلول اولیه آن ها در بدن فرد وجود دارد و پس از مدتی، فرآیند رشد آن آغاز می شود. به خال های ژنتیکی، اکتسابی نیز گفته می شود که بیشتر در افراد سفید پوست مشاهده می شود.

برخی از انواع خال ها را در ادامه شرح می دهیم.

خال معمولی

خال های معمولی در بدن همه انسان ها و در نقاط مختلفی قابل مشاهده هستند این خال ها اغلب به صورت مادرزادی بوده و در اثر قرارگیری در مقابل نور مستقیم خورشید ظاهر می شوند. اغلب مواقع این خال ها تا 40 سالگی به خودی خود از بین می روند.

تجمیع رنگدانه های پوستی موجب ایجاد خال های معمولی با رنگ های قهوه ای و قرمز می شود. فرم این خال ها به صورت دایره یا بیضی شکل با لبه هایی واضح است که ضخامتی حدود 5 میلی متر دارد.

خال ملانوما

این نوع خال ها، بدترین نوع خال هستند که می توانند یک خال سرطانی به شمار آیند. زمانی که خال، از حالت طبیعی خود خارج شود، به ملانوما تبدیل می شود. باید بدانید که این خال ها نسبتا کمتر در بدن افراد مشاهده می شود و معمولا افرادی که دارای بیش از 50 خال در بدن خود باشند، ممکن است خال سرطانی ملانوما را در بدن خود مشاهده نمایند.

اما برای اطمینان از سرطانی بودن یا نبودن آن لازم است که نزد پزشکی متخصص مراجعه نمایید تا با تجویز آزمایشات لازم، تشخیص دقیقی از نوع خال داده شود. برخی از ویژگی هایی که می توان برای خال های ملانوما در نظر گرفت، به شرح زیر است:

احساس خارش در محل وجود خال

ترشح از خال

بزرگ یا کوچک شدن خال

تغییر رنگ خال

خال دیسپلاستیک

نوعی دیگر از خال ها نیز وجود دارد که ظهاری نرمال ندارد و مستعد تبدیل شدن به خال سرطانی است اما اغلب مواقع چنین اتفاقی روی نمی دهد.

در بسیاری از انسان ها حدود 5 تا 10 جفت از خال ها به این شکل هستند. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است افرادی که دارای حداقل 5 جفت از این خال ها باشند نسبت به آن هایی که فاقد این نوع خال ها هستند، 10 برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

خال های دیسپلاستیک در ظاهر دارای ضخامتی بیش از 5 میلی متر و لبه های نامنظم است که اغلب در نواحی که بیشتر در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دارند، قابل مشاهده هستند. رنگ این خال ها از صورتی تا قهوه ای قابل تغییر کردن است.

خال برداری چگونه انجام می شود؟

برای برداشتن خال ها از بدن و صورت، ابتدا لازم است که توسط پزشک متخصص نوع، تعداد و محل قرارگیری آن ها بررسی شود. سپس بسته به نتایجی که از معاینه به دست می آید، بهترین روش برای برداشتن خال ها انتخاب می شود. برخی از متداول ترین روش های خال برداری را در ادامه با هم بررسی می کنیم.

روش های سنتی برداشتن خال

معمولا اولین راهکار برای رفع هر مشکلی استفاده از روش های خانگی است. اما باید بگوییم که برای خال ها اغلب این روش ها یا جوابگو نیستند و یا اثرات آن ها به صورت رد زخم باقی می ماند. روش های سنتی و خانگی برای خال های گوشتی جوابگو نیستند. برای انواع دیگر خال ها نیز باید مدت زمان طولانی تکرار شوند تا شاید نتیجه ای داشته باشند.

بنابراین می توان گفت برای برداشتن خال ها، روش سنتی و خانگی که به صورت قطعی موثر باشد، وجود ندارد.

سوزاندن خال ها

سوزاندن خال یکی از روش های قدیمی است که برای برداشتن خال ها به کار گرفته می شود. در این روش از یک دستگاه مخصوص استفاده می شود که با تولید گرما موجب بیرون آمدن خال از پوست می شود. در این روش امکان باقی ماند رد زخم پس از خارج شدن خال، وجود دارد. زیرا روشی نسبتا تهاجمی به شمار می آید.

خال برداری با لیزر

امروزه شاهد کاربردهای گسترده ای از لیزر در تمامی زمینه ها هستیم. یکی از آن ها فرآیند خال برداری است که مانند روش قبل با گرمای تولید شده از سوی دستگاه، خال از بین می رود اما نحوه تاثیرگذاری این دو روش کاملا باهم متفاوت است.

می دانیم که لیزر همواره رنگدانه ها را مورد هدف قرار می دهد. در این راستا نیز رنگدانه های خال را مورد هدف قرار داده و با اصابت به آن ها، موجب از بین رفتن خال می شود. حال ممکن است بسته به نوع خال و محل قرارگیری آن، این پروسه نیاز به چند جلسه متوالی داشته باشد تا نتیجه مطلوبی حاصل شود. در طی برداشتن خال با لیزر، فرد هیچ دردی احساس نکرده و پس از آن نیز ردی از خال، باقی نمی ماند.

فیلم برداشتن خال با لیزر در مرکز زیبایی الماس

برداشتن خال با جراحی

این روش به صورت سرپایی و با اعمال بی حسی انجام می شود. جراحی برای خال های گوشتی و سرطانی توصیه می شود. جراحی با تراشیدن یا بریدن خال انجام می شود که انتخاب آن بر عهده پزشک متخصص است.

برداشتن خال به روش کرایوتراپی یا سرما درمانی

روش سرمادرمانی یا کرایوتراپی برای خال های کوچک و کم عمق کاربرد دارد. از طرفی جزو روش های جدید محسوب می شود. در این روش با استفاده از تیغ، خال جدا می شود و بلافاصله برای مدتی کوتاه (حدود 30 ثانیه) فرآیند انجماد، انجام می گیرد.

خال برداری با رادیوفرکانسی

امواج رادیوفرکانسی نیز برای خال های کوچک و سطحی کابرد دارد. نحوه عملکرد آن نیز به این صورت است که امواج رادیویی با قدرت بالا به نقاط مورد نظر اعمال می شوند و با اثربخشی بر رنگدانه ها، موجب جدا شدن بافت خال ها نیز می شود. از همین رو پس از برداشتن خال با امواج رادیوفرکانسی، لازم است تا چند روز بر روی خال های از بین رفته، پانسمان خود را نگه دارید.

آیا برداشتن خال ها عوارض دارد؟

بسته به اینکه کدام روش را برای برداشتن خال انتخاب کنید، ممکن است عوارضی را مشاهده نمایید. تا حدودی در قسمت قبل در مورد معایب و مزایای روش ها نیز صحبت کردیم اما به طور کلی و مقایسه ای اگر بخواهیم بگوییم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • در روش جراحی، برش ایجاد می شود و روشی تهاجمی است.
  • با توجه به اینکه جراحی خال، با بی حسی است ممکن است حساسیت هایی به مواد بی حسی بروز کند.
  • باقی ماندن رد خال پس از برداشتن خال به روش سوزاندن
  • باقی ماندن اثر جراحی خال به مدت چند روز

به طور کلی اگر برداشتن خال به روش مناسب و توسط متخصصین این کار انجام شود، می تواند با کمترین عوارض ممکن انجام شود. اما در صورت عدم برخورداری پزشک از تجربه و مهارت کافی ممکن است حتی پس از مدتی، خال برداشته شده، بازگردد.

آیا پس از برداشتن خال ها، ردی از آن ها باقی می ماند؟

اگر خال ها با روش سوزاندن برداشته شوند، معمولا رد آن ها باقی می ماند اما اگر با لیزر این اقدام انجام گیرد، ردی از خال برداشته شده باقی نمی ماند.

همچنین در روش رادیوفرکانسی نیز با توجه به اینکه بافت خال، از پوست جدا می شود، امکان باقی ماندن رد خال تا چند روز وجود دارد اما پس از مدتی، خود به خود رفع می شود.

باید دقت داشته باشید که روش خال برداری باید متناسب با نوع خال شما باشد تا بهترین نتیجه حاصل شود. روش سرمادرمانی و رادیوفرکانسی را نمی توان برای خال های گوشتی به کار برد. از همین رو امکان خونریزی و ایجاد زخم وجود دارد.

آیا امکان بازگشت خال های حذف شده وجود دارد؟

در صورتی که بهترین روش برای برداشتن انواع خال ها انتخاب شود، چنین مسئله ای تقریبا روی نمی دهد. به طور کلی قطعی ترین روش ها برای خال برداری جراحی و لیزر است که در مورد هر کدام به طور کامل توضیحاتی داده شد. انتخاب اینکه کدام یک از این روش ها برای شما می تواند مناسب باشد، به نظر و تشخیص پزشک، بستگی دارد.

هزینه برداشتن خال

حذف کردن خال ها بسته به اینکه با چه روشی انجام شود، می تواند هزینه های مختلفی را شامل شود. همچنین عوامل دیگری مانند:

  • نوع خال
  • گسترده بودن خال
  • تعداد جلساتی که برای برداشتن خال با لیزر نیاز است.
  • جنس پوست
  • عمق خال
  • و …

در تعیین هزینه و روش انتخابی برای خال برداری دخیل هستند. از همین رو بهترین راه برای اطلاع از میزان دقیق هزینه برداشتن خال، لازم است به صورت حضوری اقدام نمایید.

کلام پایانی

پیش از هر گونه اقدام برای برداشتن خال با یک متخصص پوست و با تجربه در این زمینه مشورت کنید تا با معاینه و بررسی شرایط پوستی و خال ها، بتواند بهترین روش درمانی را انتخاب نماید. مطمئن باشید که اگر در انتخاب پزشک خود دقت کافی داشته باشید، می توانید به بهترین نتیجه برسید.

دکتر حسام الدین هاشمی

گروه پزشکی الماس

مرکز لاغری، پوست و مو
با مدیریت جناب آقای دکتر حسام الدین هاشمی در تهران اداره می شود و در امور زیبایی و جوانسازی سابقه بسیار درخشان و قابل توجهی دارد.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان جای جوش

درمان جای جوش

باقی ماندن جای جوش بر روی صورت مشکلی است که می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی چهره شما بگذارد....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *